Het project

Waterborg is gelegen op een prachtige locatie aan het water in Puttershoek. Het sfeervolle project ligt in de oksel van de twee dijkprofielen aan Schouteneinde en Molendijk. Op deze historische locatie, waar vroeger het gemaal ‘t Hooft van Benthuizen’ stond, verrijst straks een intieme woonbuurt. Een dorpse en geborgen plek, ideaal gelegen tussen Rotterdam en Dordrecht.

Wonen met karakter

Bij het ontwerp van Waterborg, door Zeinstra Veerbeek Architecten, is rekening gehouden met de karakteristieke uitstraling en de historie van de plek, waar voorheen een gemaal stond. Het resultaat is een hoogwaardige, eigentijdse architectuur, vertaald in een gevarieerd woningaanbod voor zowel gezinnen als senioren. Rondom de woningen is er veel ruimte voor algemeen gebruik.

Bekijk aanbod

Creatief en gebruiksvriendelijk

Het stedenbouwkundig ontwerp van Waterborg is gemaakt door landschapsarchitect Bert Huls. Hij heeft in zijn ontwerp ingezet op een creatieve uitstraling zonder de gebruiksvriendelijkheid uit het oog te verliezen. Zo is er slim omgegaan met de hoogteverschillen in het gebied. Daarnaast is ervoor gekozen om het plangebied zo landelijk mogelijk in te richten, waarbij het groen bijdraagt aan ieders privacy.