Locatie

Puttershoek is één van de dorpjes op eiland Hoeksche Waard. Dit unieke stukje in Nederland staat bekend om haar polders en natuur en biedt alle ruimte om erop uit te trekken. Wandel, fiets of vaar door het veelzijdige landschap en maak kennis met de gemoedelijkheid van de bevolking. Proef de smaak van de streek in de restaurantjes, geniet van het dorpse leven of ga cultuur snuiven en shoppen in Rotterdam. Zo veelzijdig is uw rijke leven in Waterborg.

Wonen in Puttershoek

Waterborg ligt in de luwte van Rotterdam. De dynamiek van deze havenstad staat in contrast met het rustieke, landelijke Putterhoek. Gelegen aan de Oude Maas met een intieme dorpskern en volop ruimte aan de oevers. Trek de polder in en ontdek het prachtige landschap dat zich uitstrekt tot in de verre omgeving.

Omgeving en ligging

Als inwoner van Waterborg geniet u van het beste van twee werelden. U woont er heerlijk rustig en landelijk in het groen, terwijl de bruisende randstad vlakbij ligt. Rotterdam is eenvoudig te bereiken via de A29 of A16, of met het openbaar vervoer. Dit betekent dat u alle dagelijkse en stadse voorzieningen binnen handbereik hebt, terwijl u geen enkele drukte ervaart in uw eigen woonomgeving. Houdt u van varen? Met een bootje vaart u vanaf uw steiger onder de brug door naar het water naast de Maasdamsedijk. Via Puttershoek en Maasdam vaart u zo de Binnenbedijkte Maas op.

Hoeksche Waard

Hoeksche Waard is een omvangrijk eiland met een bijzondere historie. Het gebied werd in 1421 overvallen door de zee, waarna het polder voor polder opnieuw is bedijkt. Vandaag de dag geniet u van de rust, ruimte en vriendelijkheid en is de waterrijke historie van deze typisch Hollandse streek nog overal voelbaar dankzij de vele monumentale gebouwen, historische molens en unieke natuur.

Voorzieningen in de buurt